Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Editia a II-a

Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Editia a II-a

 

EVENIMENT: Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Ediția a II-a
Loc desfăşurare: București, la Sala de concerte a Universității Populare Ioan I. Dalles, Bdul N. Bălcescu, nr. 18, București (Piața Universității).
Data: Vineri – 7 decembrie 2012, ora 18.30
Organizatori: Bonsi Travel România
Pagina eveniment
Eveniment recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani (orientativ), părinților cât și cadrelor didactice.
INTRAREA este LIBERĂ însă datorită locurilor limitate, confirmarea participării se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizându-se numărul de persoane și un număr de telefon de contact.

Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Editia a II-a

4 motive pentru a participa la acest eveniment:

1. Veți afla de la Profesorul Dr. Corneliu Ioan Bucur, specialist în etnografie, despre semnificațiile și ceremonialul tradițiilor românești de Crăciun.
Dl. Bucur a dezvoltat pe parcursul a 20 ani materiale și programe speciale pentru copii in calitate de Director al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale “ASTRA” Sibiu, unde a creat cel mai mare Muzeu Etnografic în aer liber din Europa.

2. Cu această ocazie, Dl Prof.Dr. Corneliu Ioan Bucur ne va prezenta materialul său intitulat ,,Abecedar și Dicționar Etimologic’’, unic în literatura de specialitate , realizat împreună cu sociologul Raluca Ioana Andrei.
Este o carte de vizită a unei Romanii profunde care încearcă să le spună, deopotrivă, “pruncilor noștri de acasă, cât și tuturor celor din neamul nostru” cine am fost, cine suntem și, mai ales, cine putem fi. Autorii ne oferă cel dintâi instrument de care are nevoie învățământul românesc, prin intermediul căruia copiii vor înțelege mai bine propria identitate națională și multiculturalitatea poporului român. Abecedarul, un cadou potrivit pentru copii cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, se va putea achiziționa și în cadrul evenimentului.

3. Grupul Coral SOUND prezintă concertul de colinde „Poveste de Crăciun”, o călătorie imaginară a stelei în noaptea de Ajun, prin redescoperirea colindelor intrate în uitare, ce sunt caracteristice tradiţiilor româneşti din moşi-strămoşi.
Grupul SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucuresti. Concursurile internaţionale i-au adus medalii de aur, de argint, premii întâi şi premii ale publicului pentru concertele de muzica tradițională românească. Dirijorul corului – Dl Voicu Popescu a aniversat anul acesta 30 de ani de activitate și a preluat bagheta dirijorală a Corului Naţional de Cameră MADRIGAL, brand artistic unic al României.

4. Evenimentul este CADOUL nostru* de SF. NICOLAE pentru copiii dvs.

* Organizatorul evenimentului, Bonsi Travel România