GALATECA & DallesGO Stilism au prezentat fashion show-ul

Joi, pe 1 august, DallesGO, cea mai creativă și interactivă platformă de cursuri after-work din București, și Galeria GALATECA au prezentat fashion show-ul Măiastra – Povestea rescrisă a iei, o călătorie prin universul magic al tradiției românești, reinterpretate în 26 de ținute contemporane de catwalk, pe ritmuri de Maria Tănase și Grigore Leșe.

Un produs al parteneriatului dintre GALATECA și DallesGO, evenimentul s-a numărat printre proiectele artistice derulate în cadrul expoziției „Măiastra – Povestea nespusă a iei”, ce aduce în atenția publicului pasionat de tradițiile românești ia, ca simbol identitar și obiect de artă. Organizată în perioada 20 iunie – 25 august, expoziția prezintă istoria iei prin fascinante povești, legende și tradiții.

Florin_Belea_Galateca_Povestea_rescrisa a iei-4

Florin_Belea_Galateca_Povestea_rescrisa a iei-1

Cu o introducere de Iulia Gorneanu, “Povestea rescrisă a iei” a fost primul show de modă marca DallesGO Stilism, în care, sub coordonarea stilistului Ovidiu Buta și cu susținerea a unora dintre cei mai importanți designeri români, stiliștii DallesGO au reinterpretat cu multă imaginație și farmec piesa de bază a portului românesc, ia tradițională. Dandy, Rock Glam, Romanian Beauty, Princess Leia, Maria Tănase, Vampire Chic, Alice in Urbanland, Boyfriend Look, Russian Girl sau Muslim Bride sunt doar câteva dintre stilurile și personajele în care stiliștii DallesGO au îmbrăcat iile din colecția Mircea Dinescu, prezente în expoziția de la Galateca.

Măiastra – Povestea rescrisă a iei a fost susținut de diviziile de Stilism, Make-Up și Hairstyling ale platformei de cursuri after-work Universul DallesGO, și de magazinele Meli Melo, Il Passo, New Look, Benvenuti, C&A, Moa, Aldo, Kenvelo, Tom Tailor, Timeout, Lee Cooper, Stefanel și designerii Corina Vladescu, Lachatterie, Gabriela Dumitran Millinery Atelier, Andra Andreescu, Irina Voinea, Ioana Enache, BIPOLAR și Mihaela Crețescu.

Florin_Belea_Galateca_Povestea_rescrisa a iei-3

Iulia Gorneanu este director artistic al galeriei GALATECA și colaborator al Jurnalului Național, unde publică o rubrică de Calendar Popular și este o cunoscătoare a tradițiilor și obiceiurilor românești.

Ovidiu Buta este director de modă al revistei GQ și autorul și co-autorul a două cărți de specialitate apărute la Editura Polirom, Victima modei, 2006, și Bărbatul și moda, 2009, cea din urmă scrisă alături de Adina Nanu. Ovidiu este redactor-șef la fashionandbeauty.ro, jurnalist de modă la Antena 2 și gazda emisiunii Poliția Modei. De-a lungul timpului, a semnat articole în revistele ELLE, Cosmopolitan, All Hollow, a colaborat cu Prima TV și MTV, a lucrat în peste 15 țări cu cele mai importante nume din lumea modei, dar și pentru London Fashion Week, Berlin Fashion Week și Romanian Fashion Week.

Universul DallesGO este cea mai creativă și interactivă platformă de cursuri after-work din București. Înființat în 2010, proiectul DallesGo este un loc al oamenilor pasionați de dezvoltare personală și profesională, o comunitate susținută de dorința de a învăța și de a experimenta, ce atrage implicarea celor interesați de tot ceea ce înseamnă artă, creativitate și profesionalism în adevăratul sens al cuvantului. Cursurile sunt destinate persoanelor conectate la tot ce este nou, care vor să-și transforme pasiunile în hobby-uri sau profesie și pregătesc cursanți în domeniile Design Interior, PR, Comunicare Online, Fotografie, Stilism și Tendințe, Make-Up și Hair Styling. Proiectul continuă să se dezvolte de la an la an și să ofere cursaților săi noi provocări, experiențe interactive și insight valoros din industriile creative.

GALATECA este o galerie de artă aplicată și un proiect în evoluție, a cărui rădăcină s-a ancorat în tradiția spațiului gazdă: Biblioteca Centrală Universitară CAROL I. GALATECA alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare care își propun să dezvolte expoziții de artă aplicata, artă multimedia, alături de un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton și de experiențe culturale pop-up, în care se consumă arta în companie selectă.

Povestea rescrisă a iei este un concept marca GALATECA și Universul DallesGO, susținut de AFI Palace Cotroceni și de revista ALL HOLLOW, revistă independentă de modă și fotografie din România, disponibilă și în magazinul NEOGALATECA.