Primul vals al tinerilor artiști

Centrul Cultural Habitus a găzduit în perioada 1 – 14 noiembrie 2013 expoziția “Balul Tinerilor Artiști”, proiect care a urmărit susţinerea comunității locale de artiști şi promovarea tuturor formelor de expresie vizuală. În premieră la Sibiu, treisprezece artiști sibieni au prezentat într-o expoziție comună 40 de lucrări de pictură, desen, stencil pe pânză, grafică, sculpturi cinetice și gravură.

Chris Baltheş, Claudiu Cândea, Lavinia Crețu, Ștefan Radu Crețu, Irlo, Dan Raul Pintea, Ioana Popa, Albert Tiberiu Sofian, Florin B. Tomescu, Casandra Vidrighin, Mihai Zgondoiu au fost „rasfățații” primei ediții a “Balului Tinerilor Artiști”. În jurul lor a fost construită platforma online contemporanart.ro, pentru ei a fost organizat un spațiu de rezidență artistică unde au avut prilejul să se cunoască, să interacționeze unii cu alții, cu artiști consacrați sau cu cei care abia acum își descoperă talentul. Proiectul a culminat în data de 14 noiembrie 2013 cu un bal dedicat lor la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri din Sibiu. Tinerii artişti au avut prilejul să interacționeze cu mediul de afaceri local şi să-şi expună experienţele lor artistice, reuşitele dar şi obstacolele întâmpinate în desfăşurarea proiectelor artistice. Scopul acțiunii a fost de a susţine şi încuraja valori, atitudini, contexte sociale şi de a fi o punte de legătură între reprezentanţii de marcă ai societăţii şi artiştii sibieni.

 image description

“Balul Tinerilor Artiști” a fost o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Ideea centrală a proiectului a fost aceea de a crea un mediu unic de întâlnire dintre artiştii din spaţiul sibian şi mediul de afaceri, pentru susţinerea artei contemporane. Mai multe detalii despre proiect pe http://contemporanart.ro/