GEMMA la Galeriile Williams

Cuvântul “gemma” însemnă mugure şi provine din limba latină.

Gemma, în viziunea mea, este o zână, căreia îi simţim prezenţa atunci când ne îmbrăţişează starea fericirii, a împlinirii, a tinereţii, când ne simţim frumoşi şi încrezători, şi atunci când copilăriile sunt prezente.
Frumuseţea simplă este şi atunci când sufletul ne zâmbeşte în privire, când există o comunicare vizibilă între trup şi suflet. Este natural să ne inspirăm din înrădăcinări, din trecut, şi să transpunem în propria viziune revelaţiile, trăirile interioare. Acestea oglindesc raţiunea sufletului, şi vorbesc despre om.

Prin simţuri, absorbim şi dezvoltăm tot ce ne înconjoară, prin tentaţii şi curiozităţi, prin joacă, ajungem să ne cunoaştem şi să ne auto-provocăm, atingând din nou cu vârful degetelor starea de trecere.

Cum nimic nu durează o eternitate şi jumătate, la fel este şi Gemma, care ne înfloreşte, şi ne aduce starea de bine şi soarele pe cer. Face parte din procesul inevitabil al primăverii, când mugurii sunt ca nişte semne grafice pe ramurile copacilor, iar din acele puncte, pentru o scurtă perioadă se transformă în flori, apoi fruct. Abordez şi geometria, în contrast cu haosul naturii-care totuşi pare firesc să-şi aibe cursul. Începuturile geometriei au fost marcate de o colecţie de principii empirice în legătură cu lungimea, unghiul, aria, şi volumul.

afis

Prin redarea unor forme geometrice, tridimensionale cu ajutorul materialelor textile şi a celor neconvenţionale (lemn, plastic, metal) doresc să transpun o parte din natură şi natural în spaţiu, să le simţim forma exactă într-un plan dezordonat şi experimental.

Mi-am propus să combin aceste două “abordări de exprimare”, pentru a defini această lume din capul meu, şi să ofer viziunea mea .

Expoziţia “Gemma” cuprinde 22 tablouri, în care întâlnim o poveste, a zânei Gemma,personajul principal al expozitiei, redată cu ajutorul materialelor textile, prin coaserea materialelor neconvenţionale, mixat cu acuarelă şi linii jucăuşe de liner. Sunt prezente de asemenea şi instalaţii, ce ne vorbesc şi ne dezvăluie o parte din lumea Gemmei, şi rolul acesteia în viaţa noastră, încercând ca aceste experimente să încalce legea efemerităţii.
Este un fel de “bun-venit” către anotimpul primăverii, doar că nu punem covorul roşu.

Ella Popa s-a născut înainte de primăvară, în 1989. A studiat în cadrul Liceului de Arte “Aurel Popp” din Satu-Mare, iar mai apoi a terminat Facultatea de Arte Decorative şi Design, Bucureşti. Consideră că facultatea a fost o “schiţă bine corectată”, şi că de ACUM încolo se continuă înspre “tablou”. A învăţat să scrie la o şcoală de cartier ce-i poartă numele autorului preferat, Mircea Eliade, de unde a început şi luarea în serios a talentului, căci şi azi îi este recunoscătoare doamnei profesoare de desen/artiste Cristina Gloria Oprisa. Îşi aduce aminte cu plăcere, din copilărie, după asfaltarea străzii pe care o are şi în buletin, cum desenă cu creta tot ce îi venea în minte: curcubee, animale, mirese, Sailor Moon, fete care nu aveau nume, când prietena şi vecina de vis-a-vis o intreba “Da’ cine-i aia? “. Făcea un fel de graffiti, dar cu creta, pe stalpuri, pe uşi de garaj, pe porţi de tablă, apoi era pedepsită să le şteargă, căci “păta” proprietatea vecinilor. Azi, mai coase cu ajutorul Lisei, maşina ei de cusut, modifică hainele pe care le poartă, şi îşi pierde nopţi în Photoshop.
Această expoziţie înglobează conceptele de refolosire, remodelare, reciclare, reinventare, redesign.

https://www.facebook.com/xyz.ellapopa?fref=ts

Special guests/invitaţi speciali:

Hilde – artist grafic, vocal artist, studentă la UNArte.
http://andrahilde.deviantart.com/

Ştefan – un amic vesel ce punea muzică în Chat-Noir’ul de demult.

Expoziţia [GEMMA] poate fi vizitată în perioada 22-27 martie la Galeriile Williams, str. Mircea Vulcănescu, nr. 57, Bucureşti.