The Dark Side of My Moon – proiect fotografic

Galeriile Williams vă invită, Sâmbătă, 29 martie, ora 19, la vernisajul proiectului fotografic al artistelor Dana Ștefania Apostol și Cristina Olteanu. Proiectul își propune să incite la introspecție, la sinceritate, sa desprindă individul din exterior pentru a-l conduce catre sinele său.

În deschiderea evenimentului vor concerta Christian Maryan Green (membru al trupei Violent Monkey ) și Alina Marian .

afis

https://www.facebook.com/violentmonkeyband

“The Dark Side of My Moon” Reprezintă o intrare către o lume unde cunoașterea nu este dobândită prin gândire, ci prin visare. Pe partea nevăzută a lunii nu e niciodată lumină, e doar visare. E tărâmul viselor, grădina dorințelor, totul învăluit în noapte, mister, magie, secrete. Tărâmul unde se dezlănțuie energii instinctive, unde dansează fantome, tărâm bântuit de absență, goliciune, unde dăinuie un dor de ceva neștiut și de neatins, unde mocnesc emoții inconștiente și unde își au locul elementele ascunse ale lumii interioare. E un tărâm unde domnesc senzualitatea, puterea, independența, rebeliunea.

În fiecare din noi există The Dark Side of My Moon. Asta am surprins în proiectul nostru fotografic. Am vrut să scoatem umbrele la suprafață, să conștientizăm că există, să le înfruntăm, să le folosim în avantajul nostru. Personajele noastre emană senzualitate, mister, vis, dor, putere, încredere, asumare. A fost un exercițiu de descoperire de ambele părți: și pentru fotograf și pentru model. Am explorat lumea interioară.

Având în minte tema proiectului fotografic, știind clar ce vrei să prezinți, fără să te gândești la “cum”, restul elementelor se așază perfect ca într-un puzzle, ajutându-te să obții ceea ce vrei. Atâta timp cât îți dorești și crezi în ceea ce faci, toată energia este canalizată acolo și o forță mai presus de tine te ajută să obții ceea ce vrei, chiar dacă nu știi cum. Inspirația vine lăsându-te liber, crezând cu tot sufletul în ce faci și că totul se va aranja exact așa cum trebuie ca tu să obții ceea ce vrei. Inspirația vine atunci când, eliberându-te de orice gând, ești atent la subiectul din fața ta și vrei cu tot sufletul să îl descoperi și să îl ajuți să se descopere. Tot ce îți trebuie este curajul de a explora, bucuria de a lucra și de a împărtăși celorlalți rezultatul muncii tale, încrederea în ceea ce faci și în ceea ce ai de arătat, încrederea că vei fi ajutat să reușești.

Vă așteaptă un ambient, zicem noi , intrigant,fotografiile noastre contopite în instalații ce subliniază ideea proiectului.

Dana Ștefania Apostol – „Am ales ca modalitate de exprimare vizuală în principal pictura, însă m-am reorientat și către fotografie, fiind o veche pasiune pe care am început s-o conturez mai bine în ultimul timp. Fotografia pe care o abordez este în special alb/negru, cu influență gotică/macabră. Pentru mine cele două arte se completează una pe cealaltă și mă ajută, ca și artist, să-mi păstrez inspirația mereu vie, să-mi completez și să-mi potolesc pornirile creative, cu atât mai mult cu cât în pictura mea mă joc cu explozii de culoare, pe când în fotografie abordez tonuri alb/negru. În opinia mea, cele două formează un echilibru și o extensie reciprocă una pentru cealaltă, prezentând totodată cei doi demoni întâlniți în fiecare dintre noi, cel al luminii și cel al întunericului propriu.”

https://www.facebook.com/dana.stefania.apostol

https://www.facebook.com/danastefaniaapostolphotography

http://danastefaniaapostol.blogspot.ro/

Cristina Olteanu – „Cu o pregătire economică la bază, am îndrăznit să-mi schimb cursul vieții și să fac lucruri care să-mi aducă bucurie, lumină și liniște în suflet: actorie, fotografie, dans. Fotografia a apărut în viața mea în momentul în care am simțit o nevoie acută de a exprima lucruri din mine pe care nu reușeam să le transpun în cuvinte. E un mod de a mă descoperi pe mine și lumea înconjurătoare, un mod de a cunoaște oamenii și de a-i lăsa să se desfășoare liberi pentru a-i afla în toată frumusețea lor, o cale de a ajunge la esența lucrurilor.”

https://www.facebook.com/cristina.olteanu.photography