”Mai Dulce 2014” – festivalul tradițiilor dulci din Republica Moldova

Pe data de 25 mai 2014, între orele 11:00 – 19:00, va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului tradițiilor dulci, ”Mai Dulce 2014”, care se va întinde pe un întreg cartier din centrul vechi al Chișinăului. Dacă vreți să fiți complicii acestei distracții, tot ce trebuie să faceți e să veniți costumați cu toată familia, într-un mod mai deosebit, așa ca o privire aruncată asupra voastră să trezească zâmbet și poftă de distracție.

Plăcinte, torturi, biscuiți și tarte – tot ce se poate găsi mai bun în gastronomia românească tradițională va putea fi degustat la Mai Dulce. Sub genericul ”Cămara cu reţete de la Mama” se vor aduna cele mai delicioase deserturi ale copilăriei noastre.

Nici anul acesta nu va lipsi trofeul ”Cireaşa de pe tort” – creat, la rugamintea organizatorilor, de către meșterul-ceramist Andrei Sclifos. ”Cireașa de pe Tort” va fi oferită pentru ”Cel mai delicios desert tradițional” și ”Cel mai delicios desert internațional.”

Pe parcursul întregii zile, pe teritoriul festivalului se va desfăşura un adevărat Teatru Gastronomic, întitulat ”Bucătăria celor 5 inimioare.” Atelierele gastronomice oferite vor fi atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

“Mai Dulce” este sărbătoarea celor care nu vor să iasă din mintea copiilor. Organizatorii vor avea grijă de toate: decor, dulciuri, activități. Voi doar costumați-vă haios şi veniţi să ne îndulcim!

În cadrul spectacoluli ”Copilărie, Dulce Poezie” se va aduce un omagiu tradiției din copilărie de a spune poezii, urcați pe scaun, în fața buneilor. Părinți-vedete vor veni în scenă cu odraslele lor ca să ne răsfețe cu cele mai frumoase poezii românești.

În plus, ”Mai Dulce 2014” va organiza primul ”Târg al Copiilor Cuminţi”, unde copiii și nu părinții, vor putea să-şi vândă cărţile, hăinuţele sau jucăriile de care s-au plictisit.

În program (8 ore de distracție):

Târg Dulce,
Deserturi,
Jocuri,
Târg de artizanat,
Zumba pentru copii și părinții lor,
Ateliere de creativitate,
Ateliere de sporturi moderne,
Prezentare de modă pentru copii,
Facepainting,
Proiecte fotografice,
Ateliere Gastronomice cu rețetele bunicii,
Muzică cu micii artiștii de la Artico,
Yardsale,
Concursuri și multe altele!
Evenimentul are și o cauză de binefacere. Anul acesta îl facem fericit pe Artiom Nedelschi, un copil talentat care are nevoie de un instrument muzical.

Organizatorul evenimentului: Klumea

Locul evenimentului: str. Vlaicu Pârcălab, între str. Veronica Micle şi str 31 august.

ATENŢIE: Preţul biletului este de 35MDL până pe data de 24 mai, în ziua evenimentului acesta va costa 40 MDL. Copiii până la 7 ani au intrare gratis.

Alte detalii le găsiți aici