“Bullets over Lipscani”, cea mai bună comedie din Centrul Vechi

“Bullets over Lipscani”, după Woody Allen, cea mai premiată comedie din teatrul independent în ultimii ani, revine joi, 19 iunie, la ora 22:00, la Godot Cafe Teatru, Bucureşti. Personajul central, detectivul Keiser Lupowitz, apare în toate cele trei scene: în prima o femme fatale îl angajează să-l găsească pe Dumnezeu, în a doua scenă Moartea vine să-i câștige sufletul într-un joc de Mortal (da, exact) Kombat și în ultima, o misiune îl duce pe detectiv într-un bordel în care plătești pentru discuții intelectuale.

Bullets over Lipscani

“Cele două personaje principale – detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) – mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice.” (TimeOut)

“Bullets over Lipscani” a obținut premiile pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) și Cel mai bun regizor (Eugen Gyemant) la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la prima ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (2013).

“Bullets over Lipscani” este spectacolul cu cel mai mare succes la public al regizorului Eugen Gyemant (“Cum am învăţat să conduc” la Teatrul de Comedie, “Viţelul de aur” la ArCub, “Bartender Blues” la Godot Cafe Teatru, “Operele complet prescurtate” ale lui William Shakespeare şi “Julius Caesar” – ambele la Teatrul de pe Lipscani, “Yom Kippur” la Teatrul de Nord din Satu Mare).

“Bullets over Lipscani”

După texte de Woody Allen

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc

Scenografia: Iza Tartan

Afişul: Tudor Prodan

Regia: Eugen Gyemant

Rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244 / rezervari@godotcafeteatru.ro

Mai multe informaţii şi programul complet al spectacolelor regizorului Eugen Gyemant pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/EugenGyemant13?fref=ts.