Un copac out of the box!

Lilianei Stoica, designerul Deco-Box, i-a plăcut de mică să deseneze și să descopere în natură tematici inedite. Important pentru talentul său artistic este și figura tatălui, sculptor și restaurator de monumente istorice. Pentru Liliana, a fi designer înseamnă a lua decizii care să se concretizeze într-un rezultat out of the box, ce ar trebui să satisfacă pretențiile estetice și mai ales aspectele practice ale obiectului creat.

Fiind un designer preocupat de ecologie, Liliana Stoica creează obiecte durabile, din lemn reciclat. Această opțiune vine în sprijinul sustenabilității, dar și pentru a da curs senzației de plăcere declanșată de contactul vizual cu obiectele, un manifest pentru bunădispoziție!

deco-box-copacul-deco-cadou-birou-05 deco-box-copacul-deco-cadou-birou-04

Punctul de plecare pentru această nouă colecție a fost Copacul și peisajul oceanic, un exercițiu de imaginație pentru a defini un suport de birou pentru creioane și pixuri cu alură sculpturală, artistică si utilă.

Creați din lemn reciclat, Copacii Deco, îmbie printr-un mix simbolic și cromatic, la evadarea într-un spațiu exotic, oceanic de mare adâncime. Tușele vii, in tonuri de turcoaz, portocaliu si albastru ultramarine, creează o armonie estetică exuberantă.

Pictați manual cu acrilic, au dimensiuni de 25 x 5 cm si un preț de 76 sau 129 de lei. 5% din prețul lor este redirecționat către programele de reîmpădurire ale asociație MaiMultVerde. Colecția de Copaci se va găsi în librăriile Cărturești, locația Arthur Verona, ROD, Mall Baneasa si Promenada, precum și online, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/decobox.ro si site-ul http://www.maimultverde.ro/.

Foto credit : Steluța Popescu – facebook.com/OglinziDeArgint

Despre Deco-Box

Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibratii și spații, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a pornit un fir narativ care, prin bucăți de lemn cioplit și colorat, a prins viață în atelierul său de creație. Prin combinația inedită dintre lemn și culoare, Deco-Box lansează un nou trend in designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personală și manifestarea originalității.

Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.