Atelier Mișcăm lumea, cu Alexandra Bălășoiu

Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a îți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.
Din ce în ce mai multi adulți se orientează spre cursuri de dans contemporan sau alte practici de educare corporală în vederea eliberării unor tensiuni acumulate și corectarea unor obiceiuri nesănătoase. Atelierul „Mișcăm lumea” urmărește educarea unor generații care își păstrează și cultivă inteligența corporală, creativitatea și curiozitatea specifice copilăriei.

Atelier Alexandra Balasoiu
Plecând de la principiile învățării prin joc, vom folosi metode apropiate de cele din lumea dansului profesionist precum Ideokinesis, înțelegerea unor principii fizice (gravitație, inerție, echilibru, balans), studiul mișcării animalelor sau preluarea unor calități ale mediului natural. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare.
„Când un copil se joacă el pune în funcțiune toată capacitatea sa de a stăpâni și influența realitatea.” (Jean Piaget)
De-a lungul celor 5 întâlniri vom construi împreună o altfel de lume pe care o vom prezenta părinților și tuturor celor interesați de ceea ce ar putea să însemne o lume a copiilor.
Informații utile:
Modul de 5 ședințe/grupă.
Cursurile se desfășoară sâmbăta și duminica, de la 11:00 – 12:00, astfel:
• grupa 1 (6-10 ani): 15, 22, 29 noiembrie, 6 și 13 decembrie 2014
• grupa 2 (6-10 ani): 16, 23, 30 noiembrie, 7 și 14 decembrie 2014

Taxa de participare: 150 LEI.

Plata se face în prima zi de curs.

Înscrieri: contact@waspmagazine.com, cu mențiunea: Înscriere atelier de dans contemporan pentru copii.
Temen limită: 14 noiembrie 2014.

WASP — Working Art Space & Production este un spațiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor în arta vizuală, teatrului contemporan underground și dependenților de multimedia. Reutilizând 500 de metri pătrați ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduiește anual eXplore Dance Festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cât și birourile asociației 4Culture. WASP – Working Art Space and Production se află pe strada Ion Minulescu 67-93, Fabrica Flaros, Corp E, Etaj 2.
http://www.waspmagazine.com