Carmen Lidia Vidu câștigă Premiul Gopo la debutul în film

“O scurtă istorie Astra Film”, filmul de debut al regizoarei Carmen Lidia Vidu, a câștigat Premiul Gopo pentru cel mai bun scurt-metraj documentar la Gala Premiilor Gopo 2015. “O scurtă istorie Astra Film” este un documentar animat realizat în anul 2013 pentru a marca aniversarea de 20 de ani a Festivalului Internațional de film documentar de la Sibiu. “Credeam că fac un making-of care nu e film, e un produs publicitar, atâta tot, e un spot un pic mai mare. Dar e un film în toată regula, nu doar un film de comandă cum ar fi putut să fie. Sunt foarte mandră de el”, spune Carmen Lidia Vidu despre filmul ei de debut, premiat la Gala Gopo 2015. Carmen Lidia Vidu este cel mai spectaculos regizor de teatru al tinerei generații și a devenit cunoscută ca primul și cel mai important regizor de teatru multimedia din România. Cunoscută în peisajul teatral pentru spectacolele speciale, care folosesc un limbaj artistic diferit şi transformă tehnica în emoţie autentică, regizoarea care promite că nu se va opri niciodată din experiment își face debutul în film cu un Premiu Gopo.
O scurta istorie Astra Film
“Dedic și împart Gopo-ul cu Cristina Baciu. Mulțumesc Dumitru Budrala (fondatorul și directorul Festivalului Astra Film Sibiu) că m-ai motivat să învăț să fac filme despre oameni și despre cinema. Povești cu final deschis. Credeam că fac un making-of care nu e film, e un produs publicitar, atâta tot, e un spot un pic mai mare. Chiar nu știam că o sa aibă 30-40 de minute, chiar credeam că o să iau frânturi de materiale interesante, o să le leg și o să scriu <La mulți ani!>. Dar e un film în toată regula, nu doar un film de comandă cum ar fi putut să fie. Sunt foarte mandră de el” – Carmen Lidia Vidu despre “O scurtă istorie Astra Film”, cel mai bun scurt-metraj documentar la Gala Premiilor Gopo 2015.
Gala Gopo 2
“O scurtă istorie Astra Film”
Regia: Carmen Lidia Vidu
Narator: Dumitru Budrala
Montaj: Cristina Baciu
Producător: Fundația Astra Film
Filmul integral poate fi vizionat aici: http://youtu.be/-wYZqVNf9eE
Pe Carmen Lidia Vidu o întâlniți si pe scenele de teatru din București, unde se joacă în această stagiune 3 spectacole care poarta semnatura ei:
“Pescarul şi sufletul său” la Teatrul Odeon (Trailer: https://youtu.be/rUbz8d2BGD0)
“Pescăruşul. Ultimul act” la Centrul Naţional al Dansului (Teaser: https://youtu.be/o-wE5bwhl2g)
“Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” la Godot Cafe Teatru (Trailer: https://youtu.be/opPvYrOwIE8)
Carmen Lidia Vidu este și cel mai tânăr regizor care a montat până acum pe scena Teatrului Național din Bucuresti (“Privighetoarea și trandafirul”, după un basm de Oscar Wilde, în anul 2007. Trailer-ul spectacolului aici: https://youtu.be/24gkXSZ8cAw)