INTERSECTION

29-30 mai // Halele Carol, Bucureşti

Eveniment organizat de Work in Progress şi Thereart.ro, în parteneriat cu Zeppelin

  • Expoziţie de artă – instalaţie, sculptură, printuri cu lucrări semnate de artiști români
  • Performance artistic şi dans contemporan
  • Proiecţii speciale NexT Film Festival
  • două seri de DJ sets & visuals

Pe 29 şi 30 mai, Work in Progress şi Thereart.ro organizează un nou eveniment de artă contemporană şi cultură urbană, INTERSECTION, în parteneriat cu Zeppelin, ce va avea loc la Halele Carol din Bucureşti (Constantin Istrati nr. 1, vis-a-vis de Autogara Filaret, în apropierea Parcului Carol).

afis INTERSECTION - update

Evenimentul, susţinut de Grolsch, AQUA Carpatica, Jägermeister, THE PLOT, POSCA și Toyota, se axează pe conceptul de intersecție, dezvăluind modul creativ în care, într-un spațiu neconvențional, forme de artă variate pot comunica, generând noi conexiuni între arhitectura clădirii, contextul său istoric, imagine și sunet.

 

Cele două zile vor cuprinde o expoziţie de artă contemporană, ce va include instalații, sculpturi și printuri cu lucrări semnate de artiști români din diferite domenii, care vor interpreta tematica evenimentului în viziune proprie: Aitch, Bast, Raluca Băraru, Lucian Baraitaru, Alina Bohoru, Otilia Cadar, Mihai Chiţu, Mimi Ciora, Liviu Coman, Amalia Dulhan, Dragoș-Radu Dumitrescu, Victor Fota, Loreta Isac, Kadna, Horaţiu Lazăr, Cristina Matei, Oliver Merce, Ileana Oancea, Cătălin Oancea, Florin Pantilimon, Mihaela Paraschivu, Pisica Pătrată, Obie Platon, Mircea Popescu, Lea Rasovszky, Saddo, Serebe, Diana Stanciu/ Ignissa, Ramona Şlug, Sorina Vazelina. Printurile ce vor face parte din expoziţie sunt realizate cu sprijinul THE PLOT. Vor exista, de asemenea, momente de performance atistic şi o fuziune între dans contemporan şi bboying cu FREAKQUENCY, un performance de Franke şi NTH, Drum’n’Fire și nu numai, la care se adaugă un progam de workshopuri de serigrafie de Librăria Jumătatea Plină, un atelier susținut de STORYSCAPES, prima asociație românească axată pe transmedia storytelling și structuri narative interactive ș.a.

 

Vineri şi sâmbătă, 29 şi 30 mai, NexT va prezenta o selecţie specială de filme româneşti şi internaţionale din ultimele ediţii ale festivalului, printre care: „Lăcomie endemică” (r. Natalia Dziedzic, Polonia, 2014), o poveste animată despre instincte primare, noul scurtmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu – „În care eroina se ascunde și apoi are parte de o întâlnire neașteptată” (2015), „Pui de somn” (2014), o călătorie în tărâmurile ascunse ale minții de Paul Mureșan, „Superbia” (2014) în regia lui Martti Helde, „Sunetul stelelor m-a uluit” (2012) de Teddy Williams, câștigătorul Premiului „Andrei Toncu” pentru Cea mai bună coloană sonoră la NexT 2014, sau „Autism” (r. Alexandru Petru Badeliță, România, 2013), povestea unui student în ultimul an de facultate, care este în căutarea unui loc de muncă.

Line-upul include DJ români și internaționali precum Ada Kaleh (RO), Vlad Caia (RO), Alexandra (RO), Miss I (RO), Resoe (DK), Posh (RO), Paul Popa (RO), Dragoş Rusu (RO), FILIPP (RO), EllieN (RO), Vivi. St (RO), Ciresharii (RO), Lauvon (RO), Luchian Victor (RO), Lisière Collectif (RO) (line-up în curs de actualizare). Sâmbătă, 30 mai, party-ul va avea loc pe două scene simultan, iar visuals vor fi asigurate pe durata evenimentului de 360view, ce va pregăti o instalaţie specială în cadrul evenimentului.

 

Intrarea este liberă pentru zilele de vineri, respectiv sâmbătă pe parcursul zilei şi pe perioada proiecţiilor de film, în limita locurilor disponibile. Accesul la petrecerea de sâmbătă se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziţionate prin Eventbook.ro în etapa de pre-sale, la preţul special de 20 lei: http://eventbook.ro/event/intersection-halele-carol-bilete. De asemenea, bilete vor fi disponibile în seara evenimentului, pe 30 mai, la intrare, la prețul de 25 lei până la 00.00 și 30 lei după 00.00.

 

Evenimentul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

 

Despre Halele Carol

 

Inițiativă a revistei Zeppelin, „Halele Carol” reprezintă un proiect de transformare a vechilor spații industriale cu valoare istorică ale Fabricii Hesper în centru cultural și de evenimente, având ca obiective salvgardarea clădirilor istorice și conservarea valorii lor, păstrarea legăturii cu ADN-ul locului – „fabricare și creație”, deschiderea către public și transformarea într-un nou centru urban al capitalei. Fiecare participant la evenimentele găzduite de Halele Carol devine, implicit, și susținător direct al proiectului de conversie.

http://e-zeppelin.ro/category/halele-carol/

 

Despre Work in Progress şi Thereart.ro

 

Work in Progress are ca scop identificarea și revitalizarea spațiilor urbane fără o identitate clar definită, prin intervenții artistice variate (street art, instalație, pictură, performance etc.).  Axându-se pe organizarea de evenimente culturale și de artă contemporană, Work in Progress oferă publicului posibilitatea de a interacționa cu artiști români și nu numai, dar și o nouă perspectivă cu privire la valoarea culturală, arhitecturală și istorică a clădirilor și spațiilor vizate de proiect.

https://www.facebook.com/WorkinProgressProjects

 

Lansată în 2013, Thereart.ro este o platformă independentă de promovare a artiştilor contemporani de pe scena românească şi internaţională, a iniţiativelor culturale şi evenimentelor artistice ce au în comun ideea de art to refresh mindsets.

http://thereart.ro/

 

Work in Progress şi The reart.ro se află la cea de-a doua colaborare după primul eveniment desfăşurat în iunie 2013 la Garajul Ciclop, ce a reintrodus celebra parcare în circuitul urban prin intervenţiile a peste 45 de artişti, transformând-o într-o galerie permanentă de artă urbană.

 

Organizatori: Work in Progress şi Thereart.ro / Comunicare eveniment: Thereart.ro

Partener principal: Zeppelin

Sponsori: Grolsch, AQUA Carpatica, Jägermeister, THE PLOT, POSCA

Maşina oficială a evenimentului: Toyota

Parteneri: NexT, Brigada de Voluntari, Grup Aşa, Parada, Eventbook.ro, Music Gear

Parteneri filmare și editare: 360view, Haihai, TimeLime

Identitate vizuală: Cosmin Sandu și Radovanovici Delia

Parteneri media: FEEDER.ro, Cultartes.com, PipaPacii.com