UNArte Ziua Porţilor Deschise

Sâmbătă, 6 iunie, Universitatea Națională de Arte București îmbracă haine de gală și, cu ocazia încheierii anului universitar, își deschide porțile pentru toți iubitorii de frumos. Curtea interioară a UNArte București, localizată pe Calea Griviței nr. 28, respectă tradiția expunerii celor mai interesante proiecte ale artiștilor în formare la final de an. Cu ocazia porților deschise, nu vor lipsi atelierele de creație, gravură, sculptură, arderea ceramicii, bijuterie, prezentări de modă și altele, urmate de o serie de concerte LIVE excepționale și de o selecție de mixaj care va încinge pantofii de dans până în zori.

De la acordurile jazzy lounge pe ritmuri techno pregătite de Soundopamine, melanjul house eclectic al duo-ului Kosta & Man with a Trumpet, acompaniat la trompetă și jocul indie cu accente raggae ska creat de Les Ex, la excelenta mostră acustică rock a trupei Changing Skins, călătoria rock folk ambiental din partea trupei Bucium și baladele pop rock lejere marca Dor Mărunt, toate acestea vor încânta publicul numeros din curtea UNArte pe 6 iunie!

Iunie-6---UNArte

Ziua Porților Deschise UNArte începe la ora 11:00 și se continuă târziu în noapte alături de DJ-i apreciați din partea scenei locale. Intrarea la acest eveniment este liberă, fiind deschisă studenților, viitorilor studenți, dar și publicului însetat de voie bună. Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/917267551678002/.

Universitatea Națională de Arte din București reprezintă astăzi, la 151 de ani de la fondare, unica instituție de învățământ superior de arte frumoase din București. Acest centru artistic este recomandat de generațiile valoroase de absolvenți, printre care se numără nume marcante în arta românească și nu numai precum Constantin Brâncuși, Ştefan Luchian, Theodor Aman, Gheorghe Tăttărescu, George Oprescu, Ion Andreescu și Victor Brauner.

 

KOSTA & MAN WITH A TRUMPET

https://www.facebook.com/kosta.awd

https://www.mixcloud.com/selakost/

Kosta se plimbă ușor între câteva zone muzicale: de la deep și tech până la jazzy și jackin house, combinate în permanență. Antrenat în timp, gustul pentru muzica bună a DJ-ului transpare din fiecare set pe care îl servește. Autodidact, el știe să se muleze pe public, dar impune ritmul cu o selecție tonică și foarte atent făcută, marcând multe puncte pe dans.

Cu un warm-up foarte apreciat pentru Mark Farina, Gramphonedzie, Hector Moralez, Phil Weeks, Miss Mee, Chris Simmonds, Wally Callerio, Craig Hamilton sau JT Donaldson, Kosta strălucește însă în combinația clasică cunoscută sub numele de AWD House, memorabilă pentru AWD House @ Traian 42.

Un personaj mereu în căutarea elementului de nou, acum lucrează la proiectul Kosta & Man With A Trumpet, în care ritmurile sale sunt acompaniate de un domn la trompetă, pentru un plus de senzualitate muzicală.
SOUNDOPAMINE

https://www.facebook.com/soundopamine

www.soundcloud.com/soundopamine

www.youtube.com/soundopamine

Soundopamine este un band înființat în 2013 la București de către Cristian Munteanu și Roman Botnari, ce oferă un show live în continuă expansiune, amplificat de cele 2 voci, clape, drum maschine și tot felul de efecte.

Colectivul Soundopamine înseamnă NTsH la voce, Dan Corhana la pupitrul de Dj, Cristian Munteanu la clape, voce și responsabil de producție, la fel ca Roman Botnari, care se ocupă și de mix, versuri și fx. Îmbinând elemente clasice, tehnologii inovatoare și un nucleu electrizant de energie, Soundopamine creează un sincretism unic, construind o punte între natură și spiritualitate printr-un acord consonant al universului.

Cu acorduri jazzy lounge pe ritmuri tribale și techno, trupa propune prin conceptul ”Everyday Paradise Live Show” o experiență completă, desfășurată “de la un răsărit către celălalt’’. Destinat integrării unei întregi orchestre pe o scenă în care diferența dintre digital și acustic dispare, show-ul pregătit de Soundopamine sporește trăirile publicului consumator de muzică electronică de calitate.

DOR MĂRUNT

https://www.facebook.com/DorMaruntOficial

https://www.youtube.com/watch?v=Ks6IkpJdgko

Dor Mărunt este o trupă indie-pop, mai degrabă un fel de pop alternativ sau dream pop, cum declară artiştii, care cântă despre oamenii care se trezesc, mănâncă, aleargă, vorbesc, lucrează, se întorc acasă şi adorm din nou. Cu un nume de trupă inspirat din denumirea unei mici comune din Călărași în care chitarisul a petrecut o noapte misterioasă, ei cântă despre viața cotidiană, despre amintiri și despre ce ar putea să fie.

După mai mulţi ani de căutări, în care Dor Mărunt a existat doar ca proiect în mintea chitaristului Andrei Ungureanu, trupa s-a înființat în octombrie 2014, când i s-au alăturat Dragos Crifca (chitară bas), Bogdan Olaru (voce) și Cosmin Dumbravă (tobe). În perioada ce a urmat, s-a conturat direcția muzicală a trupei, având loc primele concerte în București, pe scena cluburilor Question Mark, B52 și Mojo.

Primul single al băieților de la Dor MĂrunt,”La semnul tău”, este o piesă despre fericire. Mai precis, despre fericirea de a presimţi macrocosmosul în microcosmos, cât şi despre fericirea de a renunța la arme, pentru a porni în cea mai curajoasă aventură: călătoria înapoi spre casă. Îmbinând soft-ul melodic al genului pop cu nuanţe electro, piesa păstrează şi din rădăcinile stilului indie.

Dor Mărunt lucrează în prezent la primul lor album, intitulat sugestiv „Pipera în flăcări„, în care va fi inclusă și piesa „La semnul tău„. Cu o sensibilitate anume şi o formulă construită pe un eşafodaj armonios, muzica lor se concentrează în jurul identităţii şi autenticităţii muzicii experimentale.

CHANGNG SKINS

http://changingskins.ro/

https://www.facebook.com/ChangingSkins

http://www.myspace.com/changingskins

http://twitter.com/Changing_Skins

http://www.soundcloud.com/changingskinsband

http://www.reverbnation.com/changingskins

http://www.youtube.com/user/ChangingSkins

Changing Skins este o formație românească de rock alternativ foarte apeciată pe scena locală de gen. Muzica trupei reprezintă o combinație originală de rock’n’roll, indie, elemente electronice, space-rock și pop. Versurile tratează teme existențiale, de la preferința pentru un anumit stil de viață la dragoste.

Întemeiată în 2011 din inițiativa solistului Horațiu Ghibu (ex-Briefcore, Klon, Rain District) și a chitaristului/compozitorului Ștefan Mustață (ex-Frozen Dusk), trupa se completează cu Adrian Cotoară la bas (ex-Lotul Național de Hardcore) și Raluca Pascaru la tobe (trupa Loredanei Groza).

Trupa lansează pe 13 octombrie 2012 în Silver Church Club primul material discografic cu titlu eponim, de pe care extrage single-urile ”Ain’t Worth It”, ”Baby” și ”Deeper and Deeper”, însoțite de videoclipuri. Albumul de debut, distribuit de A&A Records, este promovat prin numeroase concerte prin țara. Trupa Changing Skins lansează în 2014 un videoclip pentru primul single de pe viitorul album, intitulat “Full of Dirt”.

Împărțind scena cu Vița de Vie, Alternosfera, OCS, The Mono Jacks, Blue Nipple Boy, Kumm, Grimus, Les Elephants Bizzares și mulți alții, Changing Skins deschide concertul Apolyptica în cadrul Romanian Rock Meeting. Parte din scena Romanian Future Heroes de la B’estfest Summer Camp 2012, trupa câștigă Best Romanian Rock Newcomer la Maximum Rock Awards 2012, iar la “On Air Music Awards”, este nominalizată la secțiunea “Best Rock Alternative” cu piesa “Baby”.

LES EX

https://www.facebook.com/LesExRomania

https://www.youtube.com/watch?v=gpOl5LMyBn8

Trupa Les Ex abordează un gen muzical originar dintr-o rădăcină de alternativ combinată cu pop rock, rap, indie și ska/reggae, varietatea muzicală fiind unul din punctele forte prin care trupa își atrage fanii. O componentă tânără cu efervescență muzicală și joc de scenă care nu ține cont de vârsta sau înclinația publicului, Les Ex împrăștie doar bună dispoziție și pasiune pentru muzică live bună cu fiecare gig.

Înființată în luna mai a anului 2012 de către Cosmin Vieriu (vocal), Radu Cotfas (chitară ritm/backing) și Adi Szasz (bass) la București, trupa Les Ex aparține sferei Indie Pop-Rock, activând până în august 2014 sub numele INT.ACT. Cei 3 provin din mediul muzical underground al Băcaului, unde au cântat în diverse trupe locale, dar niciodată în această formulă.

Pe parcursul anului 2012 au colaborat cu diverși instrumentiști până la sfârșitul lunii august, când Cristian Nicoară a devenit toboșarul trupei. Pe 15 septembrie au avut primul concert la Wake Park, Mogoșoaia. Antonio Tudosie se alătură trupei ca și chitarist solo, în timp ce Vlad “Dudu” Ducă devine basistul trupei.

Les Ex a concertat de-a lungul timpului în diverse cluburi precum : Fire Club, Club A, Studio Martin, Clubul Țăranului Român din București sau El Comandate Năvodari, dar au participat și la evenimente de amploare ca “Change your colour” Bacău, pe scena din Piață Bacaului alături de Bandidos, Youth Fest, alături de cele mai bune trupe tinere selecționate din țară, festivalul Imagine, organizat de UNESCO, și Elite Art, fiind invitați la etapa națională de la Sibiu a concursului în 2013, unde au împărțit scena cu Bere Gratis, Les Elephants Bizzares și diverse trupe din străinătate.

BUCIUM

https://www.facebook.com/Bucium

https://www.youtube.com/watch?v=IqbJoncBU1U

Bucium este o trupă românească de folk, rock, ambiental, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Din sfera progresivului, Bucium transpune tradiții, ritmuri și credințe populare într-o notă contemporană, cu un show care include proiecții multimedia, ceea ce face ca apariția lor “live” să fie asimilată ca un adevărat act muzical cultural.

Trupa a fost înființată în octombrie 2000, ca și concept, înregistrând primele două piese – “Miorița” și “Răi”, în formulă inițială cu Magda și Raluca Slave la viori, Dan Simoaica la bas și Andi Dumitrescu la chitară/voce, fără toboșar, urmate un an mai târziu, de încă patru piese – “Când de-acasă am plecat”, “Frunză verde de trei flori”, “Frunză verde foi mărunte” și “Voinicel înstelat”.

Cele șase piese au devenit primul demo al trupei, cu care Bucium iese oficial în public în 2003 și susține primul său concert în clubul Big Mamou din București. După o serie de concerte în București și în țară, Raluca și Magda decid să se retragă din trupă, urmate la scurt timp de Dragoș. Trupa s-a repliat repede însă, celor doi rămăși li se alătură Adrian Rugină la tobe, cu care înregistrează piesa “Colindul Cerbului”. În ianuarie 2006 apar în trupă Alexandra Milea și Florina Petrescu la viori, moment în care trupa intră în studio și înregistrează albumul de debut “Voievozii”.

După multe căutări, albumul ajunge să fie remixat și masterizat în Germania de către Franky Winkelmann (Lake of Tears, Gurd, Destruction, Fear my Thoughts, Darkmoon). În martie 2008, Bucium lansează primul său album ”Voievozii”, distribuit în România prin A&A Records, într-un concert susținut la Clubul Țăranului (Muzeul Țăranului Român) din București.

LINEUP:

KOSTA & MAN WITH A TRUMPET 

SOUNDOPAMINE

DOR MĂRUNT

CHANGING SKINS

LES EX

BUCIUM

 

ACTIVITĂȚI:

Workshop-uri de creație, arderea ceramicii, bijuterie

Expoziții

Ateliere de gravură și sculptură

Prelucrarea metalului și a sticlei

Prezentări de modă

Expoziție cu vânzare

INTRARE

INTRAREA ESTE LIBERĂ

DETALII

DATA: Sâmbătă, 6 iunie 2015
ORA: 11:00

LOCAȚIE: Curtea UNArte

ADRESA: Calea Griviței nr. 28

LINK EVENIMENT FACEBOOK

https://www.facebook.com/events/917267551678002/

PARTENERI:

Ministerul Educației Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor, Banca Națională Română, Muzeul Național de Artă al României, Academia Română, Muzeul Național de Artă Contemporană, Romfilatelia, British Council, Centrul Ceh București, Primăria Sectorului 3, Rotary Club București, Institutul Francez

ABSOLUT – http://www.facebook.com/ABSOLUTRomania

 

SPONSORI:

GROLSCH – http://www.facebook.com/ExperimentalistRO