Participanți

Arată:
  • Toate categoriile

Trăistuța cu zale

Încă din vremurile străvechi zalele, sub formă de cămăşi sau incluse în armuri şi/sau podoabe, au fost prezente în viața oamenilor. Le-am descoperit acum 2 ani și jumătate și de atunci încerc să le descopăr misterele, îmbinare după îmbinare. E uimitor cum un simplu cerc din sârmă poate fi atât de versatil și poate deveni fie o lucrare deosebită prin simplitatea ei, fie o piesă foarte complexă. Mă provoacă aproape zilnic, iar rezultatele fie mă mulțumesc, fie mă fac să îmi doresc să încerc mai mult. Îmi lucrez propriile zale din diferite tipuri de sârmă cărora le adaug cristale, pietre semiprețioase, perle sau orice alt tip de mărgică care cred că s-ar potrivi piesei lucrate într-un anumit moment.

Vreau să arăt că zalele pot fi purtate în orice moment al zilei, de orice fel de persoană care are răbdare să observe efortul din spatele fiecărei piese.

 

Trăistuța cu zale

Anca Roșu

Culorile au fost întotdeauna pentru mine o mare bucurie. Prin culori îmi exprim sufletul și nebunia și pofta de viață. Iar accesoriile pe care le creez sunt modul meu de a împărți cu ceilalți lumea așa cum o văd eu: zâmbet, iubire și multă frumusețe.


Anca Roșu

Sugestive Handmade

Te trezești dimineața știind ce haine vei purta astăzi, iar accesoriile asortate vin la final, ca o încununare a acestui mic efort de a fi femeie.

Îmi doresc să te trezești dimineața știind ce bijuterii vei purta astăzi. Iar la final să alegi vestimentația care să li se potrivească.


Sugestive Handmade

Fancylicious

Mă numesc Sabina Drăguşanu, am 16 ani şi sunt din Piatra Neamţ. M-am apucat de confecţionat accesorii handmade acum aproximativ 3 ani, timp în care am învăţat multe lucruri care m-au ajutat să devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac. Confecţionarea de accesorii handmade este cea mai mare pasiune a mea, este modul în care mă relaxez, dar şi felul în care îmi petrec timpul liber. Stilul meu se defineşte pe zi ce trece şi încerc să mă autodepăşesc cu fiecare creaţie a mea. Încerc să fiu cât mai originală în tot ceea ce fac şi nu îmi place să copiez pe nimeni, la fel cum nu îmi place nici să fiu copiată.


Fancylicious

ArinaBalerina

Așa cum Einstein spunea că baza tuturor meritelor ce i se pot aduce, pleacă de la simțul de observație și întrebările specifice unui copil, filosofia din spatele arinabalerina pleacă de la întrebări pe care mi le pun:”prin mâinile câtor oameni trece un pliculeț de ceai de mușețel înainte de a-i savura eu aroma aburindă?”,”ce salariu primesc persoanele ce croiesc produsele de la magazinele “totul la 20 ron”?”, “au obiectele suflet?”.

Deși ador avantajele erei în care trăim, este ceva ce se pierde și ce eu prefer: mușețelul cules de bunica, șosetele tricotate de ea, hainele făcute de mine modificând garderoba din tinerețea mamei, folosind o mașină de cusut Singer, fabricată la 1873, ce scoate niste sunete mecanice minunat de melodioase. Pentru că da, eu cred că obiectele au suflet. Au sufletul celor ce le ating, celor ce le concep, celor ce și le însușesc. Iar tot ce pleacă din atelierul meu este liniștit și fericit.

arinabalerina.wordpress.com
arinabalerina@ymail.com


ArinaBalerina

Idei Cusute

Eu – Dana, 28 de ani, mâna şi mintea din spatele Idei Cusute.

Ziua angajat corporatist, seara şi în weekend meşter curios într-o lume plină de dantele, bumbac colorat, nasturi şi multe alte materiale care se leagă de pasiunea mea pentru textile şi transformarea lor în obiecte care exprimă frumosul meu. Nici nu vă închipuiţi câte încap în câteva dulapuri bine organizate!

 

Idei Cusute

Sucita

Sucita e un butic de idei și vise neconvenționale. M-a atras zona handmade pentru că am crezut și încă mai cred că lucrurile adevărate sunt cele în puține exemplare.

Cineva mi-a spus că Sucita e lucrul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna, exact așa cum ți l-ai imaginat. Indiferent dacă e un dinozaur albastru cu dinți portocalii sau o sirenă cu păr mov și gura întredeschisă. Despre asta este Sucita: oamenii mă provoacă să încerc să creez lucrul care există în mintea și sufletul lor dar nu e un produs de serie, pe care să-l găsești în supermarket. Pentru că e UNIC. Așadar…îndrăzniți să visați și să credeți că un cadou nu este un simplu gest, ci o legătură.

Cum comanzi?

Cu un mail drăguț la ioana@sucita.ro sau cu un telefon la 0744620029 (E amuzant când mă sună și întreabă… “Alo? Doamna Sucita?”)

Există un sucita.ro și o pagină de FB facebook.com/sucitagoodies unde postez cu drag poze din atelier pentru cei aproape 6000 de prieteni.

 

Sucita

Mona Luisa Drăgușanu

Mă numesc Mona Luisa Drăguşanu şi am 40 de ani.

Atunci când creez, mă inspiră tot ceea ce mă înconjoară: culorile, florile, sau pur şi simplu o formă nedefinită din natură.

Sunt fascinată de flori şi de aceea le creez în diferite forme. Materialele mele preferate sunt cele naturale, cum ar fi inul, cânepa, pielea sau mătasea naturală pentru că inspiră caldură, iar mie îmi place să se simtă naturaleţea în lucrările mele. Mă mândresc foarte mult cu colecţia de mănuşi şi coliere croşetate. Îmi place, de asemenea, să pictez şi să fac diverse ornamente de decor din materiale naturale.

Facebook: Mona Luisa Drăguşanu
breslo.ro/Shop/Mona.Dragusanu
monadragusanu.blogspot.com
dmonaluisa@yahoo.ro
Mona Luisa Drăgușanu

AnTanTe

Conceptul “AnTanTe” se referă la ideea de tricouri altfel, originale care ies în evidență neîncadrându-se în regulile tricourilor în serie.

Fiecare tricou este pictat și cusut manual cu mult drag și entuziasm, pornind de la o idee diferită și prinzând contur cu multă imaginație și culoare. De la o simplă idee, pornește o alta și tot așa se dezvoltă fiecare tricou AnTanTe cu o poveste aparte.

Ca și public căruia i se adresează putem spune că Tricourile AnTanTe pot fi purtate de oricine dorește să își creeze o ținută originală, veselă și inedită.

 

AnTanTe

Doricica

Doricica  “este parte din viața” Dorianei Drăghici. Creatoarea păpușilor cu suflet și povești ne-a fost alături la Noapte Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs, când am sărbătorit 2 ani de Revista Atelierul.

Jucăriile create de Doriana beneficiază de tipare și schițe proprii și sunt unicat sau realizate în serii mici, punându-se accent pe broderia manuala care le crește valoarea.

Doricica înseamnă în special jucării cusute din bumbac – pentru că acestea sunt cele mai îndrăgite de micuții clienți, dar și de jucării tricotate sau broșe din fetru “jucăușe”, apreciate mai ales de catre adulți

Articole în Revistă:

  1. Articol prezentare înainte de event: Doricica vine la Noaptea Albă a Creatorilor
  2. Interviu post event :Doricica …”este parte din viața mea”

 

Doricica